Què hi ha de nou en el món televisiu? Són les sèries de ficció realment un reflex de la societat actual?
Aquest ha sigut un dels temes centrals que s'han tractat a la conferència d'aquest matí, en la que han participat, Núria Garcia, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Francesc M. Lòpez periodista i director del programa Somos Cortos de Televisió Espanyola i Carmen Fernández Villalba, escriptora i guionista de la sèrie de televisió Infidels.

La polèmica va sorgir a les xarxes socials i es parlava d'una disconformitat per part d'Unió democràtica davant del model de família que es presentava a la sèrie. La seva guionista ha volgut deixar clar que aquesta producció pragmàtica i representativa s'ha acabat per motius econòmics i argumentals. TV3 volia donar entrada a noves sèries evitant d'aquesta manera que l'argument d'Infidels es convertís en un "culebró".
A partir d'aquí, Núria Garcia s'ha referit als dos grans canvis que han ajudat a que les sèries de ficció tinguin un gran èxit en el món televisiu .El primer ha sigut l'augment del nombre de cadenes que han permès multiplicar els suports per publicar aquests tipus de produccions. Actualment, ens trobem davant d'un escenari on el consum de televisió ha canviat.
Com ha afirmat Francesc M. López seria un error creure que tot el que aporten actualment les sèries de ficció és una novetat i que són un reflex calcat del que són les relacions de parella o de les famílies en els temps actuals. "Les produccions d'avui en dia només han intentat fer un pas endavant i han volgut mostrar les relacions afectives entre diversos membres d'una família. Es tractaria només d'una aposta pel risc."
Per finalitzar l'acte, els tres col·laboradors de la conferència han reflexionat sobre alguns dels estereotips que es presenten des de la ficció.
Carmen Fernández ha afirmat que les sèries de televisió són un experiment avançat de la cultura popular dels nostres temps. Els estereotips de les sèries ajuden als espectadors a identificar-se amb els personatges, convertint-los en part de la seva vida. "Els estereotips actuals trenquen amb una sèrie de tendències."
Els tres convidats han coincidit en apuntar que la ficció i la informació són les que creen un impacte a les nostres vides.
Actualment ja no interessen els herois,la gent busca personatges propers amb els que es puguin identificar.
El món de la ficció està canviant al mateix temps que ho fa la realitat.
Cristina Casaprima
Suport fotogràfic: Jorge Muro
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada